Opdrachtgevers

Sinds november 2012 werk ik part time bij Jantje Beton. Hiernaast werk ik momenteel aan een opdracht voor BBO en voor het klantenfonds van Evides WaterbedrijfWater for Life. Ik vervulde hiervoor reeds onderstaande opdrachten.

 • Brochure schrijven van het project Sustainable Match dat in opdracht van Buitenlandse zaken door een consortium bestaande uit o.a. Oxfam Novib, MVO Nederland en BBO is uitgevoerd. Deze leden waren mijn opdrachtgever. (september 2013-februari 2014)
 • Consultant/ communicatieadviseur/ strateeg voor Annick Schmeddes, eigenaar van Sustainable Talent en People Connector. Vanuit People Connector zit Annick in het consortium Sustainable Match waar ik derhalve ook werkzaamheden voor verrichte. (april-augustus 2013)
 • Vertaalopdrachten Nederlands-Engels voor bijlesinstituut Mathmind (juli 2013)
 • Vertaalopdracht Nederland- Engels voor PR-bureau PRadd (april 2013)
 • Vertaalopdrachten en redactie Quintiles (maart en augustus 2013)
 • logo fpuProjectmanagement opzet en implementatie extern testpanel en opzet en uitvoering imago-onderzoek bij non profit organisatie Free Press Unlimited (juni-december 2012)
 • Castingopdracht voor O2Communicatie (augustus 2012)
 • Communicatieadvies over en redigeren van logo st doenEngelse projectopzet Stichting Doen (februari 2012)
 • Vertaalopdracht (Engels-Nederlands) voor Albron Catering (juli 2011).
 • logo mvmediaproduktiesPr-werkzaamheden i.o.v. MV Media Produkties waaronder copywriting persberichten van beauty, lifestyle en gezondheidsproducten, pers en media benaderen, vertalingen persberichten Engels-Nederlands, redigeerwerk, medewerking aan opzet PR-plannen (februari-maart en april 2011)
 • Scouting acteurs en modellen voor multicultureel castingbureau AmsterdamSpecials (doorlopend in 2009, 2010 en AmsterdamSpecials1Small2011). Opdrachten voor o.a. de Douane, Prorail, de Alliantie, Gemeente Amsterdam, in opdracht van diverse reclamebureaus.
 • Communicatiestategie en uitwerking persbericht en webteksten voor Hanneke van der Schoot Coaching & Therapie (juli-augustus 2010)
 • Copywriting voor Limburgse wooncorporatie i.o.v. tekstbureau Snelder Communicatie (mei 2009)
 • Communicatieadvies voor de Remonstrantse Gemeente Dordrecht (mei 2009)
 • Diverse zaken voor de Remonstrantse Broederschap: Strategie, activiteitenorganisatie en communicatie van de landelijke gemeente voor jonge remonstranten Arminius, deelname aan paneldiscussie tijdens landelijke Beraadsdag (congres), redactionele medewerking aan uitgave van magazine Arminius. (2009 en 2010)
 • Communicatiestrategie, pr en sales bij multicultureel castingbureau AmsterdamSpecials (oktober 2008-februari 2009)
 • Hiervoor heb ik goede ideeen en een schat aan ervaring opgedaan bij meerdere werkgevers (zie ook mijn Linkedin profiel) waarvan ik een portfolio heb opgebouwd. Ik laat mijn werk graag zien tijdens een kennismakingsgesprek!

Communicatieprofessional allround                                               

Peace Brigades International

tvVan 2009-2012 was ik werkzaam als Director van mensenrechtenorganisatie Peace Brigades International. Binnen mijn managementtaken bestond een flink deel -uiteraard- uit communicatie. Zowel interne als externe communicatie, PR, copywriting, woordvoering (zie video) mediacontacten, het houden van presentaties, eindredactie van de communicatieuitingen. Deze inspanningen leidden tot een vervijfvoudiging van het aantal vrijwilligers, een sterk verbeterde relatie met PBI internationaal en het Nederlandse mensenrechtennetwerk en een financiele toenname van ruim 200.000 euro.

Albron Catering

Van 2004-2008 werkte ik achtereenvolgens als Coordinator interne communicatie, Communicatiespecialist, Communicatiemanager a.i. en Communicatieadviseur bij Albron Catering in De Meern. Online strategie opgezet en geimplementeerd, spannende en doeltreffende nationale onderzoeken, campagnes en evenementen (mede) opgezet en geleid, copywriting van interne en externe online en offline communicatie, persbeleid, arbeidsmarktcommunicatie, hoofdredacteur personeelsblad, aansturing van bureaus, medewerkers en projectteams. Advisering van het management/ directies van diverse afdelingen, opzetten PR-beleid en uitvoering ervan.

NOS redacteur

teletekstpaginaVan 2000-2004 als (eind)redacteur bij NOS Online; teletekst en internet in Hilversum. Copywriting en verwerking persberichten, tot honderden teletekstpagina’s. Voorzitter van de redactiecommissie van een afdeling van 85 eigenwijze journalisten :-).

Arbeidsmarktcommunicatie

In 2000 als communicatiemedewerker van het toenmalige arbeidsbureau Landelijke Kunsten en Media in Hilversum (is nu UWV). Werkzoekenden adviseren over mogelijkheden. Maar ook bij Albron ben ik naar tevredenheid van de afdeling, veel bezig geweest met arbeidsmarktcommunicatie.

De beginselen van het communicatievak

In 1998 als communicatiemedewerker bij Rabobank Hilversum en omstreken in Hilversum. Opzetten advertenties bedoeld voor dagbladen, schrijven van persberichten en alle andere beginselen van het communicatievak!